Juniori nedovoljno skoncentrisani za preokret


Iako su bili u minusu i 14 poena, juniori imali šut za produžetak. Na kraju KK Probasket – KK Zvezdara Crony 2  75-78 (11:23;24:16;16:22;24:17)

Na 5 sekundi do kraja Probasket je imao loptu, Vidlanović je nekako dodao do Nemanje Markovića, a ovaj iz teške pozicije šutirao za tri poena i produžetak, lopta ostala “na obruču”… Ali da se vratimo na sam početak utakmice.

Kao “raštimovan orkestar” su delovali igrači Probasketa. Kroz reket je “duvala promaja”, organizovanog napada nije bilo. Zvezdara je prvu četvrtinu lako rešila u svoju korist sa 12 poena prednosti.

U drugoj četvrtini, domaćin je konsolidovao svoju odbranu što je rezultiralo sa 5 minuta bez koša gostiju. Razleteli su se bekovi domaćih po parketu, imali čak i šansu da preokrenu rezultat u svoju korist, ali se na poluvreme otišlo sa +4 za goste.

Slaba skoncentrisanost u trećoj četvrtini je vratila goste na sigurniju razdaljinu, te se u poslednju četvrtinu ušlo sa dvocifrenom prednošću.

Krenuli su naši juniori na “sve ili ništa”, prilazili na 3 poena prednosti, ali su očajnim izvođenjem slobodnih bacanja (56%, 25-14) sami sebe gurali ka porazu. Poslednjih 40 sekundi je ipak donelo veliku neizvesnost. Na +4 za goste, imao je Probasket nekoliko bezuspešnih napada, koji bi možda doneli preokret. Ostalo je svega 16 sekundi do kraja kada, posle 2 data bacanja Zvezdare kojom odlazi na +6, trener domaćih Stevanović traži minut odmora. Ono što je zahtevao od svojih izabranika, oni su sproveli u delo. Milanović pogađa šut za 3 poena. Odmah zatim je usledio brz faul na pleju domaćih koji maši oba slobodna bacanja, loptu hvata Maletić, međutim, ona od noge gostujućeg igrača odlazi u aut. Novi tajm-aut traži Stevanović, ostalo je 5 sekundi do kraja, usledila je situacija opisana na početku članka – šut za tri poena preko ruke, zamalo neprecizan.

KK Probasket: Šaković, Milanović 9, Marković N. 16, Veljković, Zarić, Vuksanović 2, Marković A. 5, Gajić 3, Maletić 8, Božić (kap.) 26, Vidlanović, Jelić 6.

Leave a comment